Take it ❝IEZ!❞-y lieve vrouwen en wees mild voor jezelf en elkaar!

Maandag, een nieuwe week! Want jeetje, vorige week was me het weekje wel… Voordat ik verderga met het bespreken van weer een supergaaf jurkje moet me iets van het ♥.
Degenen die mij volgen op Insta weten vast wel waar ik op doel. Ik heb het dan over paspop-gate (ja zo wordt het echt al genoemd!).
Gelukkig lieten vrouwen, dik én dun, en ook mannen zich horen en waren de meesten het absoluut niet eens met de uitspraken die Olcay en Caroline deden bij RTL Boulevard. Way to go still, toch!

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

Lieve ladies #doeslief!

Met de promo van de Nike plussize sportlijn kwam weer eens naar voren hoe zeer ultra-slank nog steeds de norm is bij bepaalde vrouwen.

Dit plaatje maakte ik naar aanleiding van ‘paspop-gate’ afgelopen week en deelde ik op mijn Instagram.

Gelukkig klonk er vanuit alle hoeken protest tegen deze opvatting en lieten zelfs mannen (Peter R. de Vries, Ronald Molendijk en andere mannelijke twitteraars) duidelijk merken het onzin te vinden dat vrouwen met een plussize maat niet zouden mogen sporten of zich in wijde tenues zouden moeten hullen. Mooi om te zien dat het groepje plussize vrouwen, bekend van instagram en bestaande uit Mayra de WildeTatjana AlmuliEdith Dohmen en Suzanne Mensen, een podium kreeg bij Pauw om hun opvattingen te delen. Zij lieten weten zich happy te voelen met hun lijf en lieten zien dat zwaardere vrouwen ook heus wel fit kunnen zijn. Eigenlijk zouden we Olcay dus dankbaar moeten zijn dat deze discussie in de media weer eens gevoerd werd!

Het is juist zo leuk dat we allemaal verschillend zijn!

Het verbaast me nog altijd dat er zo’n concurrentiestrijd bestaat tussen vrouwen. Is dat een overblijfsel uit de evolutie dat de slankste, knapste de vruchtbaarste is en dan het beste mannetje scoort? Ik zal nooit vergeten dat ik superslank was van liefdesverdriet omdat ik geen hap door mijn keel kreeg. Ik zat absoluut niet lekker in mijn vel, maar zag er voor de buitenwereld goed uit. Hoe vaak ik toen wel niet gehoord heb van mijn omgeving dat het wel snel goed zou komen want ik zag er zo goed uit immers.. Vanbinnen wist ik wel anders. Wat heb je aan een slank omhulsel als je de kern niet kunt liefhebben?

Wat heb je aan een slank omhulsel als je de kern niet kunt liefhebben?

Slank staat nog steeds gelijk aan succesvol en geluk. Waarom niet wat milder zijn voor elkaar en elkaars verschillen omarmen in dik, dun, lang, kort, wit, zwart in plaats van elkaar af te branden of een (voor de meesten) niet haalbaar ideaal steeds als het hoogst haalbare te stellen? Leve de diversiteit! Schrijfster Saskia Noort schreef er een rake column over in het Algemeen Dagblad. Het is namelijk zo leuk dat we allemaal verschillend zijn. Zo, dat wilde ik even gezegd hebben.
Amen! ヅ

Take it easy with IEZ!

Anyhow, over naar mijn passie: jurkjes. Ik heb weer een juweel te showen aan jullie! Al in een eerdere blog liet ik jullie zien dat IEZ! fantastische jurkjes maakt.


En tadaaaa: dit polojurkje in orange van IEZ! is te vinden bij S-ter Fashion en Design en echt een zonnetje. Ik droeg haar naar het concert van Elton John en het is een echte blikvanger. Ze is gemaakt van crêpe stof met een beetje stretch. Het is gemaakt van een mooie, dikkere stof en heeft zakken, which I like a lot! ♡

Ik draag XL van deze jurk omdat de stof wat stugger is en de stretch daardoor wat minder. De jurk valt wel kort moet ik zeggen. Voor mij met mijn korte beentjes übergeschikt natuurlijk!

In Rotjeknor, toen vriendlief bloemen voor me had geplukt ❀

Ook is de jurk vooral fijn voor de frissere dagen in de zomer of in de avonden (vind ik), want ze draagt door de dikkere stof redelijk warm. Ze is door de vele verschillende kleuren van de print (rood, groen, blauw) goed te combineren met een legging in één van die kleuren of kleurige sandaaltjes of laarzen. Omdat de jurk vrij kort is, zou ik er wel altijd een panty of legging onder doen.
Ik heb de blauwe legging van Tantilly bijvoorbeeld erbij gedragen, maar de jurk combineert ook erg goed met (oranje)rood of groen.

Dit hofje bij mij in de buurt vond ik een mooi decor voor bij het jurkje!

De jurk is verkrijgbaar in de maten XS t/m XL en kost €89,95.

Nu ben ik wel benieuwd naar jullie mening over ‘paspop-gate’. Begrijpen jullie waarom er zoveel ophef over ontstond? Maar nog liever hoor ik van welke jurk jullie gaan stralen en wordt jullie body blij? Ik ben heel benieuwd!

– De jurk voor deze blog heb ik ter promotie ontvangen van S-ter. –

Published by HanneMade

Communicatiedame | Marketing | Branding | Schrijven | Ontwerp&Design | Kunst | Oscar & Deesje | Creativity | Tekenmeisje | Jazz | Jurkjes

5 thoughts on “Take it ❝IEZ!❞-y lieve vrouwen en wees mild voor jezelf en elkaar!

  1. Zus, Laat je niet van de wijs brengen door wat anderen in de media zeggen maar blijf dichtbij jezelf! Ik hou van je zoals je was en hoe je nu bent.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: