Laat je betoveren door Tantilly: dé ontdekking uit Deventer

Pas geleden deelde Caro prachtige jurkjes in haar blog. Deze jurkjes waren van een voor mij nog onbekend merk: Tantilly. Mijn interesse was gewekt! Ik ging meteen eens neuzen op de leuke nieuwe site van Tantilly en ik reageerde op een oproep van Tantilly dat ze modellen zochten voor een fotoshoot met de nieuwe collectie. Niet veel later stuurde Chantal van Tantilly mij een berichtje dat ze wel graag zouden willen samenwerken omdat ze de look&feel van mijn blog goed bij hen vonden passen. En of ik interesse had in de fotoshoot. Leuk! Uiteindelijk is het er niet meer van gekomen naar Deventer af te reizen voor de shoot, maar sowieso ga ik wel bloggen over twee superleuke jurkjes van Tantilly! Me happy!

Wie is Tantilly?

Chantal, de oprichtster van Tantilly

Het brein achter Tantilly is Chantal. Tantilly werd 10 jaar geleden geboren. De toen 23-jarige Chantal opende haar eerste kleine zaak ‘ Tantilly’ , op de Kleine Overstraat te Deventer.

‘Tantilly’ betekent letterlijk ‘creativiteit, handgemaakt, uniek’ in een Turks dialect

Het woord ‘Tantilly’ betekent letterlijk ‘creativiteit, handgemaakt, uniek’ in een Turks dialect. Dit was een toepasselijke naam voor het leuke winkeltje, waar eerst alleen handgemaakte sieraden en losse kralen werden verkocht. Later werd het assortiment aangevuld met o.a. kleurrijke jurkjes. Chantal en haar moeder maakten ook rokjes en tassen die ze vervolgens in de winkel verkochten. Het werd een succes; Tantilly groeide uit haar voegen! Al snel was er niet genoeg plaats voor alle kleurrijke producten en ideeën van Chantal. Vooral de vraag naar unieke, kleurrijke jurkjes en kledingstukken was enorm en Chantal bleef zoeken naar unieke items.

Tantilly & haar team

De stoffen van Tantilly

Inmiddels is Tantilly 10 jaar en 3 zelf ontworpen en  geproduceerde kledingcollecties verder. Het Tantilly-Team bestaat inmiddels uit maar liefst  5 vrouwen: Chantal, Karin, Hannet, Ko en Vivi-Ann.
Omdat Chantal heel veel achter de schermen doet, zul je haar wat minder in de winkel zien. Wel doet ze alles op het gebied van social media, zoals de webshop, Facebook en Instagram. Ook ontwerpt zij samen met de andere dames de collecties kleding en sieraden, reist de hele wereld over om de mooiste artikelen in te kopen of te laten maken, en organiseert zij van alles en nog wat om Tantilly nog mooier en leuker te maken. Zo zet zij zich in voor Fair Fashion: hoe kunnen we een oplossing vinden voor de vele misstanden die er zijn in de kledingindustrie?

Chantal: ,,Er moet toch ook een betaalbare manier zijn om eerlijke producten te maken van goede kwaliteit?”

Fair Fashion

Chantal aan het werk – bron: http://www.tantilly-shop.com

Wat ik ook erg aantrekkelijk vind is Tantilly’s filosofie. Zij wil de wereld een betere en meer kleurrijke plek maken voor iedereen! Belangrijk voor hen is dat de producten gemaakt worden door kleine (familie)bedrijven waar de vakmensen een goed en eerlijk loon ontvangen voor hun werk.

Tantilly werkt met lokale ambachtslieden – bron: http://www.tantilly-shop.com

Doordat zij werken met lokale ambachtslieden helpen zij hen om elk jaar een duurzaam inkomen te genereren, wat vervolgens helpt om een positieve impact te hebben op de omliggende gemeenschap.
Ze controleren hoogstpersoonlijk alle arbeidsomstandigheden en vinden kinderarbeid onacceptabel. Kijk, dat maakt kopen net nóg iets lekkerder!

Dat draagt veel lekkerder toch, dat topje of jurkje dat op een fijne manier geproduceerd wordt?

Mijn eerste Tantilly(‘s)

Prachtige print!

Eindelijk was het zover: de deurbel ging en een prachtig geel pakket werd afgeleverd. Superleuk ingepakt met twee schattige kleine cadeautjes erin.
Ik had gekozen voor de Sophia Spring Dress – Green Velvet Garden en de Karen Spring Dress Yellow Lemon. Omdat ik nog twijfelde over welke maat goed zou zijn, koos ik zowel voor L als XL om te passen. Maat L zat voor beide jurken prima dus de keuze was snel gemaakt. De jurk is er overigens in s t/m XXL. Let wel: er is een beperkte oplage en volgens mij vliegt ie de deur uit…

Ik zal in deze blog de Sophia Dress beschrijven, want deze heb ik nu al meerdere malen gedragen omdat deze zo ontzettend heerlijk zit. Het materiaal is zo zacht, dat heb ik nog niet eerder gevoeld in een jurk. Ik kan er in wonen! In een volgend blog bespreek ik de Karen Dress Spring Yellow Lemon.

De Sophia Spring Dress gecombineerd met warme tinten

De stof is van velours (95% viscose en 5% spandex), heeft wat stretch en is absoluut niet zweterig. Verder heeft het jurkje fijne plooitjes op de buik, zodat je deze een beetje kunt verstoppen en heeft het jurkje driekwart mouwtjes. En het jurkje is ontzettend aaibaar (volgens mijn vriend).

Vier de lente!

Inmiddels heb ik het jurkje één keer gewassen op 30 graden en daar kwam ie prachtig, heerlijk geurend en ongeschonden uit.

De jurk is de ideale lentejurk door de frisgroene kleur en de prachtige bloesemprint. En de prijs-kwaliteit verhouding is top! De jurken zijn minder duur dan je zou denken, ondanks het fair-fashion aspect.

Met zorg en liefde gemaakt, dat straalt deze jurk uit! En oneindig veel combinatie mogelijkheden, zie hieronder met wit accenten.
Een jurk met oneindige combinatiemogelijkheden

Ik denk dat ik de perfecte jurk gevonden heb voor pasen. Met geen andere jurk kun je het voorjaar zo vieren als met deze! De gezichten van mijn collega’s vanmorgen klaarden heel duidelijk op toen ik in de deuropening verscheen en ze wilden meteen weten van welk merk dit schatje is. Het Tantillly virus breidt zich uit. Missie geslaagd!

– Dit jurkje heb ik ter promotie van Tantilly ontvangen –De Sophia Spring Dress is zo zacht, mooi en fijn: ik kan er in wonen!

Published by HanneMade

Communicatiedame | Marketing | Branding | Schrijven | Ontwerp&Design | Kunst | Oscar & Deesje | Creativity | Tekenmeisje | Jazz | Jurkjes

7 thoughts on “Laat je betoveren door Tantilly: dé ontdekking uit Deventer

  1. Sinds enkele weken ben ik achter dit merk gekomen. Ze delen veel op social media , waardoor ik snel geïnteresseerd werd : en kijk nu heb ik ook een achtergrond hoe en wat. Ik zal zeker eens wat gaan aanschaffen van dit merk .En weer ontzettend leuk hoe je deze blog weer vorm heb gegeven !

    Liked by 1 person

  2. Hoi Hanne, ook ik heb gisteren mijn eerste Tantilly mogen verwelkomen en net als jij heb ik gekozen voor de Karen dress Yellow Lemon Garden. Wat een heerlijke jurk! Ben dus uiteraard nu al benieuwd naar je volgende blog. In ieder geval weet ik al dat het voor mij niet bij één Tantilly in de kast gaat blijven en daar draagt jouw enthousiasme over dit merk zeker aan bij!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: