Code geel! Ahoy schipper, licht het anker!

Een paar jaar geleden heb ik een kleuranalyse gedaan met mijn moeder en zusje. Tot die tijd kocht ik kleren in de kleuren die ik zelf leuk vond en de kleur geel zat daar eigenlijk nooit bij. Wel roze en kobaltblauw, redelijk wat zwart ook. Wie had ooit kunnen denken dat dit één van mijn favoriete kleuren zou worden om te dragen? Ikke niet in ieder geval!

kleurenmapje

Ik bleek type ‘herfst’ te zijn. Ik merk ook dat ik meer complimenten krijg als ik deze kleuren draag. En wie wil dat nou niet? Deze kleuren halen me echt op! Ik kreeg een handig mapje met uitgeknipte stukjes stof. De eerste tijd nam ik deze wel eens mee bij het winkelen.

Herfsttype

Autumn-type

Toen ik hoorde dat ik tot deze categorie behoorde, viel er veel op zijn plaats. Inmiddels weet ik waar ik op moet letten. Warme kleuren zoals steenrood, okergeel en bladgroen staan mij goed. En ook qua sieraden staat goud me beter dan zilver ben ik achter. Terwijl ik altijd meende een zilvertype te zijn. Anyhow, mijn garderobe veranderde. Mijn kast vulde zich steeds meer met aardetinten. En ook de kleur geel hoorde daarbij. Wat een ontdekking! De eerste tijd was ik me wel erg bewust van het feit dat dit geel zo fel was, maar dat gevoel verdween algauw. Kwestie van wennen.

Code geel

Derbe_on deck-front3

Een geel vest en een geel colbertje heb ik inmiddels, maar een gele (zomer)jas stond nog op mijn verlanglijst. Wat heerlijk fris vind ik dat ogen! Ik zie meteen water voor me en een boot en scheepsknopen. Ik weet niet waarom, maar ik hoor meeuwen krijsen en ruik de zee. Reddingsbanden. Een steiger en verroeste, verweerde ankers. Als deze jas dat allemaal kan oproepen, dan móet ik deze wel een keer aan proberen. Bij de webshop Love for Rain hadden ze een jas die me wel wat leek. Ik wilde hem graag passen en schrijven hoe dit me beviel.

Ik kwam uit bij de Derbe Friese geel striped “met denim/wit anker voering” regenjas. Derbe is een Duits merk en net als bij de Duitse automerken straalt het ‘degelijkheid’ uit. Deze degelijkheid gecombineerd met stijl levert dit pronkstuk van een jas op. Deze parka riep meteen het zeeleven bij me op. Bovendien beschermt hij je tegen het Hollandse regenweer dus perfect voor op de fiets! Ik besloot wel een grotere maat te nemen omdat ik vermoedde dat deze jas minder stretcht dan de Danefae jassen. Ik vind het fijn als de jas lekker oversized en sportief valt en ik vermoed dat mijn boezem om wat ruimte vraagt, dus koos ik voor maat 46.

En hoe (be)valt de parka?

De grotere maat had ik goed ingeschat. De parka zit prima, behalve dat de mouwen wat te lang zijn. Deze heb ik vakkundig door mijn vaste kleermakertje korter laten maken en nu zit ie perfect! Het enige is dat ik wat meer ruimte bij de armen over lijk te hebben, maar ik vind het niet storend.

Het buitenmateriaal van de jas voelt licht en stevig aan. En is bovendien ademend. Alle naden zijn getaped zodat de regen je niet kan lastigvallen, lekker puh!

De afwerking ziet er keurig uit. De binnenvoering is van katoen en doet koel aan. Leuk ook de print van streepjes en ankertjes in de capuchon en binnenin de jas. De achterkant van de jas met de koordjes vind ik erg leuk. Geeft de jas net een beetje extra stijl. Je kunt deze achterkant ook nog een andere look geven door de flapjes vast te zetten met drukknoopjes. Maar eens uitproberen. In ieder geval ben ik heel blij met deze mooie jas en denk dat ik er veel plezier van ga hebben. Zo neem ik gewoon overal mijn eigen zonnetje mee naar toe. En komende week belooft het zonnetje zich weer achter de wolken te verschuilen, dus dan komt ie weer goed van pas!

Wil jij deze zonnige parka ook in je kapstok parkeren?

Heb ik je overtuigd dat deze kekke jas de aanschaf waard is? De gele variant is nu in de aanbieding bij About You. Voor de ladies die niet zo van het geel zijn: de parka is ook verkrijgbaar in rood, olijf, navy met dots , zwart en navy. Ik hou het voorlopig bij geel! Hellow yellow! ♥

Derbe_lifesaver_front

Published by HanneMade

Communicatiedame | Marketing | Branding | Schrijven | Ontwerp&Design | Kunst | Oscar & Deesje | Creativity | Tekenmeisje | Jazz | Jurkjes

12 thoughts on “Code geel! Ahoy schipper, licht het anker!

  1. Wat lijkt me dat ook leuk om eens te gaan doen ook zo een kleurenadvies.
    Geweldige jas ook.
    Leuke blog Hanne ❤️

    Fijne zondag 🌼

    Like

  2. Mooie jas Hanne!! En wat ben jij toch goed met foto’s👍🏻. Helaas is geel als jas voor mij niet geschikt wegens een enthousiaste hond met een grote voorliefde voor water🤣

    Like

  3. I love yellow mellow . Ik had precies het zelfde als jij met geel . Vroeger wilde ik er niet dood in gevonden worden , en nu vindt ik het een geweldige kleur!

    Like

  4. Leuk. Ik heb ook jaren geleden eens een kleuren analyse laten doen. Zomertype kwam er uit. Maar dit is dik 25 jaar geleden.
    Als je ouder wordt veranderd eea weer… Dus nu weet ik het ff niet meer 😉
    Groetjes
    Aimee Moolenaar-Dols

    Like

  5. Heel leuk, vrolijk en fris dat geel. Ik hou er van!
    Handig zo’n kleurenanalyse. Ik ben zelf meer door schade en schande ( lees miskopen) wijs geworden. Ik weet nu wel wat ik niet moet dragen. Groetjes, Petra.

    Like

  6. Leuke blog! Geel staat je erg mooi.
    Het is altijd zo leuk om te zien hoe hij weet te combineren en wat jou goed en mooi staat. Die herfsttinten staan jou erg prachtig!
    En wat ben je weer lekker creatief geweest met die foto’s! Daar maak jij ook altijd wat leuks van! 😊
    Groetjes,
    Nicolette

    Like

  7. Leuke blog Hanne! En prachtige jas voor jou. Ik heb ook een kleurenanalyse laten doen en krijg meer complimenten als ik kleding uit de juiste kleurenwaaier kies!

    Liked by 1 person

Leave a comment